Popunite skalu koju možete pronaći na ovom linku i proverite da li ste doživeli posttraumatski rast i u kojim oblastima je bio najjači.

Posttraumatski rast je pozitivna psihološka promena koja prati borbu sa izazovnim životnim okolnostima. To je način da pronađemo neku svrhu u bolu koji doživljavamo i mogućnost da pogledamo dalje od patnje.

Traumatične ili stresne okolnosti su situacije poput smrti voljene osobe, samoubistva kolege, raskida veze ili braka, gubitka posla, teške bolesti itd.

Istraživanja pokazuju da 30 do 70% pojedinaca koji su bili izloženi traumatskom ili visoko stresnom događaju doživljavaju posttraumatski rast.

Individualno psihološko savetovanje ili razgovori u krizi kao deo Employee Assistance Programa nude vašim zaposlenima adekvatnu podršku i olakšanje nakon traumatskih ili stresnih događaja na poslu ili u privatnom životu. Odgovarajući profesionalni odgovor na neočekivane životne situacije pomaže u suočavanju sa njima, efikasnom procesuiranju emocija i na taj način podstiče posttraumatski rast kod pojedinaca. Ovo poslednje takođe ima značajan pozitivan uticaj na klimu u kompaniji, posvećenost poslu i osećaj pripadnosti kompaniji.